Aina voi Photoshopata

Lapsena lempipuuhaani tietokoneella oli Microsoft Paintilla piirtely. Kun lapsuuden kotiini hankittiin jossain vaiheessa, Photoshop 7.0, jonka Adobe lanseerasi vuonna 2002, sai Microsoft Paint pikkuhiljaa väistyä.

maxresdefault

Tältä näytti PS 7.0 (ja näyttää edelleen, minulla on tämä versio Photoshopista PC-läppärilläni.)

En aivan tarkalleen muista miten aloitin harjoittelemaan Photoshopin käyttöä, mutta muistan sen että en ollut edes vielä aloittanut Ylä-astetta, kun jo Photoshoppailin huvikseni ajankuluksi.

Siihen aikaan kun aloitin, niin ei ollut Youtubea, josta katsoa tutorial videoita ja todennäköisesti netissä ylipäätänsä ei ollut vielä silloin niin paljon Photoshop tutorial sisältöä. Ihan vain kokeilemalla opin paljon. Teini-ikäisenä ylläpidin omaa blogia Livejournalissa, missä lähinnä jaoin tekemiäni Photoshoppauksia erilaisissa yhteisöissä. Livejournalissa oli siihen aikaan kovinta juttua se, että mitä hienompi käyttäjäkuva ja blogi, sitä parempi seuraajien määrä. Käyttäjät loihtivat yleensä viihdemaailman aiheista käyttäjäkuvia ja jakoivat niitä erilaisissa Livejournalin yhteisöissä.

 

livejournal

Tässä muutamia tyylinäytteitäni ajalta, jolloin olin teini ja Photoshoppailin Header-kuvia ja pikkuruisia käyttäjäkuvia Livejournaliin.

Kun Ylä-asteen jälkeen valittiin minne siirrytään jatko-opiskelemaan, koin että osaan vain Photoshopata. Ja se oli suurin syy miksi hakeuduin opiskelemaan painotuotantoa Heltech – ammattikouluun. (nyk. Stadin ammattiopisto). Siellä pääsin käsiksi tuoreimpiin Photoshop softiin ja sain lisäopetusta softan käyttöön. Muistaakseni kun aloitin vuonna 2007 ammattikoulun softa oli versiossa CS2 ja kun valmistuin vuonna 2010 versio  CS5 oli juuri lanseerattu. Sain silloin valmistuaislahjaksi iMacin ja Adoben softat.

Täysi-ikäisenä työurani varsinaisesti alkoi ja aloitin työskentelemään graafisella alalla. Titteleitäni on matkan varrella olleet mm. taittaja, desktop publisher, graafinen suunnittelija ja markkinointisuunnittelija. Kaikissa työtehtävissäni olen päässyt aina uudelleen ja uudelleen hyödyntämään Photoshop taitojani, ja olen pysynyt perässä siinä, mikä versio Photoshopista on nyt julkaistu ja mitä uusia toimintoja siihen on matkan varrella lisätty.

Nyt olen tykännyt seurata Design tuts+ sivustolta mielenkiintoisia tutorialeja. Eilen mm. väkersin ajankuluksi tutorialin avulla tällaisen Etanan. Näillä oppii valtavasti erilaisia kuvankäsittelyn tekniikoita, siksi tykkään niitä tehdä.

screen-shot-2016-09-27-at-11-59-11

Photoshop jolla nykyään työskentelen on Adobe Photoshop CC 2015.5. Tutorial jota käytin tätä työtä varten löytyy täältä: goo.gl/wI8430

Minulla on Adoben omistamassa Behance palvelussa oma online portfolio Photoshop / Piirustus ja vektorigrafiikka töilleni, jota olen omaksi hyvikseni taiteillut vuosien varrella.

https://www.behance.net/hippyann

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *